Sunday, March 20, 2011

Wedding & Hot Balloons

Semalam, Sabtu 19 Mac 2011 Kazenku belah ayahku si Fyza melangsungkan majlis resepsinya dia Prescint 5, Putrajaya. Majlis akad nikah dah disumpurnakan di Muar 2 weeks before that. So aku dan family berkesempatan la balik kampung. Tapi balik hari jer sebab ahad tuh Yus kene kerja.


Hamizan with cik adik comel...

Hamizan sampai tak pakai baju....
Penat jugak rasanya bila wat kat dewan sebab bab nak angkut barang-barang dari dewan ke rumah pengantin. Poyo jer aku, sebab aku takdelah tolong sangat cuma tolong tengok jer...hehehehehhe....

Ucu Lan karok sampai hujan lebat kat luar nun!

aiseh, tak ready lak...

wah, siap ade banner lagi...........

with my kazens....
After wedding tuh, melepak sat semua sedara mara (yang masih ade) di rumah pengantin. Sambung makan lagi..(huhuhu) dan ade yang dok pakat rehat sambil berdengkur.

Dalam kul 6.30 petang pakat nak balik rumah. On the way nak balik, tetiba rasa nak singgah tengok hot ballons lak kat Prescint 2. Dapat lah snap shot skit.

view from Masjid Besi


dapatla snap belon yang malu-malu nak terbang nih...

So after solat maghrib kat Masjid Besi (masjid Tunku Mizan), Yus decide nak pi tengok belon panas. Plan asalnya, kami nak ke sana pada waktu awal-awal pagi. Tapi alang-alang kan...Kebetulan pulak ade sambutan bunga api, pi ajelah. Ramai jugak manusia nih. So lucky, kami terus dapat parking and snap shot skitla pix.

nice!




Ade belon yang terbalik..pelik lak aku biler bakul ke atas. tp tak sempat snap sbb handphone dah padam..................
Aku pakai camera phone jer. So nothing special sangat berbanding ramai kat saner pakai dslr sampai panjang nau muncung kamera.hehehehe..... Ade pertunjukkan belon panas. Onkan api mengikut rentak muzik. Walaupun aku dok jauh skit, bahang minyak dan bau terasa panas dan berbau. Tengah syok-syok nak snap tetiba ....................................... Handphone kehabisan bateri. hehehehehehe....Acara kemuncaknya ialah, pertunjukkan bunga api. Very nice to see lah biler ade pemandangan belon panas berlatar belakangkan bunga api. Sayangnya, takde pix nak share. Sorry! 

Acara habis kul 9 malam  dan lepas tuh apalagi, can cin cau la..Jem la plak. So, saper-saper nak lihat belon panas atau nak naik..Hari nih last day, but i think cannot naik kut sebab hujan lebat (same as yesterday). Mebi try next year ...Oh yea, last year aku pi, tak best sangat....Dunno why..hehehehe





No comments:

Post a Comment