Saturday, February 5, 2011

Jalan-jalan Melaka

Sempena Tahun Baru Cina, masih tak lewat untuk aku ucapkan Happy New Year to all my chinese frens....So, 4 hari cuti, tak tahu nak pi mana..last2 pi Melaka ajer..Walaupun plan asal nak ke Fraser Hill....ehmm.....oklah ke Melaka, plan asal nak ke Zoo Melaka tapi sejak exit dari tol UPM, sesampai ke Bandar Seri Mahkota dah start jem giler sampailah ke Seremban.

Nak masuk susur ke Ayer Keroh pun dah makan masa sbb jem jugak....Sesampai di Zoo Melaka, aku tengok byk kereta dah parking tepi jalan..ehmm...tengok kat pintu masuk Zoo plak..orang ramai dah beratur panjang sampai ke hujung tangga..last2 yukar lagi plan pi call si Amelia, wife kepada Nazli; my ex schoolmate.

nih part paling lawak....kitaorg berjumpa di Mydin dekat MITC....masa nak bertolak ke kedai Amelia....dia bawa kitaorg 'tawaf' kat situ sbb tak jumpa jalan keluar..hahahaha...aper2 pun,Amelia ko mmg sangat lawak! And also Tengs so much sbb blanje kami sekuarga makan nasik briani ko yang sangat sedap itu.....

Abis makan,kitaorg sampaikan hajat anak2 nak naik Taming Sari...Sbb dulu dah byk kali pi Banda Hilir nih...tapi masa sangat cemburukan kita...huhuhu...

Enjoy the pixs!!!


teropong saper tuh???

tengok..jangan tak tengok...

renungan tajam


Well..sampai ke malam kami dok area Banda Hilir..Sudahnya, Zoo Melaka entah ke mana........takpelah, janji anak2ku enjoy..TAPI.....Malam lagi lawa la weh...aiseh.................

















tak dapat naik taming Sari waktu malam, Beca pun jadiklah.........

No comments:

Post a Comment