Wednesday, July 7, 2010

Antara brazil, Ghana dan pencil case Syasya.

Antara brazil, Ghana dan pencil case Syasya.

Demam bola sepak makin menjadi-jadi.Apatah lagi saingan suku akhir menampilkan pasukan-pasukan yang tidak terjangka akan masuk ke saingan sengit ini. Aku nih takdelah fanatic sangat dengan World Cup nih. Tapi apa salahnya kan kalo sekali sekala nak mencuci mata. Ngeh ngeh ngeh.

Cristiano Ronaldo

                                                           
 
Luis Suarez   

 
                      A. Gyan

            Kaka


So, 2 Julai lepas menyaksikan kekalahan mengejut daripada Brazil…hohohoho..siapa sangka juara 5 kali pada kali nih kalah memalukan kepada pasukan Holland yang bermain secara rileks jer…Takpelah Brazil, kasik peluang pada pasukan negara lain lak nak menjulang piala World Cup 2010.

Yang paling kesian, biler aku tengak game antara Ghana dan Uruguay. Iskkkk..naper la Ghana memilih jalan sukar lepas tendangan percuma penalti telah disia-siakan oleh Gyan. Aiyooooo...kalo tidak, mau pecah rekod team Afrika Selatan melangkah bergaya ke separuh akhir. Takpelah, cuba lagi 4 tahun....huhuhuhuhu...

Nak dijadikan citer, malam tuh aku begitu bersemangat nak menjahit pencil case for Syasya. Actually, lama hasrat nih pendam nak buat…asik bertangguh ajer…malas la…byk menda lain nak wat la. Dan inilah hasilnya...huhuhuhuhuh.....

Bahagian dalam


Bahagian luar

Well, tengok....betapa sengetnya hasil pencil case ini. Inilah bahana /  gara- gara tengok world cup sambil menjahit....So, jangan tiru pelakuan ini. hehehehehehe. Pengajaran yang aku dapat daripada hasil pencil case ini ialah:

  1. Jangan menjahit sambil menonton World Cup. ( haaa kan dah padan muka...senget benget...mata kejap nak tengok tv, kejap nak tgk mesin jahit)
  2. Don't use denim fabric...uwaaaaaa...looks nice but well...i'm still amatur...huk huk huk

Oklah, setakat ini sahaja...Jumpa lagi!



No comments:

Post a Comment