Sunday, August 31, 2014

Malaysia...Di sini lahirnya sebuah cinta

malaysia di sini lahirnya sebuah cinta; 57 tahun


57 tahun martabat bangsa diangkat, lantas dijulang,             5 perdana menteri, diseluruh dunia tersohor terbilang, rencamnya kaum dan budaya menjadi anyaman harmoni cemerlang, untaian kejayaan dan pencapaian, harum namamu berulang-ulang, satu bumbung, satu negara terbilang...
Selamat Menyambut Hari Merdeka Malaysia!!!

Friday, August 29, 2014

Happy Birthday SARA!



Kata² ini dipetik di lama FB kawanku Azry...Sorry, aku pinjam tanpa kebenaran tapi kata² yang diucapkan tu memang terbaiklah!
Sara's Birthday



Sara's Birthday


Friday, August 22, 2014

~In remembrance of MH370 & MH17 ~



Hidup perlu diteruskan.....Kesedihan buat Malaysia.....





Semoga harapan untuk MH370 dijumpai......
To Him we belong and to Him is our return..... Al fatihah.....

Friday, August 15, 2014

~Senaman Pinggang~


Assalamualaikum dan salamn ceria,

Kali ini nak share sedikit tips untuk orang yang sakit pinggang terutamanya dapat keje jenis asyik duduk depan komputer 24 jam! (aku la tu....) Ditambah lagi dengan kesan cucukan bius masa bersalin dahulu, memang la kesan yang agak lama untuk aku ngadap hari-hari. So, senaman ini adalah salah satu rutin yoga (bagi yang biasa buat yoga tentu tahu). Kalau tengok gambar di bawah ni, nampak macam senang je. Memang senang(yelah tu!), tapi aku boleh tumbang terhuyung-hayang ke kiri dan ke kanan dan akhirnya kedebommmm jatuh juga. Ini kerana tak seimbang dan pergerakan otot aku yang lemah.....So, silalah ambil langkah pencegahan dan silalah melakukan senaman ini untuk mereka yang sakit pinggang. Aku dah buat banyak sesi, dan syukur alhamdulillah....sangat berkesan.

30 second fix for stiff hips, sakit pinggang


30 second fix for stiff hips, sakit pinggang

source : Prevention