Friday, June 28, 2013

Jalan-jalan Kuala Lumpur



Salam...

Jalan-jalan sekitar Kuala Lumpur ketika kunjungan kakak ipar dan suami. Lawatan singkat sahaja. Sekadar meninjau kawasan orang kata..... ^_^




muzium diraja
di Muzium Diraja
muzium diraja
di hadapan pintu pagar




muzium diraja, muzium negara
sebahagian di dalam Muzium Orang Asli di Muzium Negara



muzium negara
di Muzium Negara
muzium negara
di Muzium Negara



tugu peringatan negara
di Tugu Peringatan Negara

tugu peringatan negara
budak-budak first time datang ke sini





KLCC
panorama malam di hadapan KLCC

Jangan serik yea kaka dan abang... Ada rezeki ketemu KL lagi di penghujung tahun. Insya Allah.........

Tuesday, June 25, 2013

♥ I love the way you love me ♥


I love the way you love me


salam,
Hari ini genap 9 tahun kami ijabkabulkan ♥
Semoga ikatan yang dibina membawa kami hingga ke syurga hendaknya....amin

sayang sama kamu ketat²!!!


I like the feel of your name on my lips
And I like the sound of your sweet gentle kiss
The way that your fingers run through my hair
And how your scent lingers even when you're not there
And I like the way your eyes dance when you laugh
And how you enjoy your two-hour bath
And how you've convinced me to dance in the rain
With everyone watching like we were insane

But I love the way you love me
Strong and wild, slow and easy
Heart and soul so completely
I love the way you love me

And I like the sound of old R 'n' B
And you roll your eyes when I'm slightly off key
And I like the innocent way that you cry
At sappy old movies you've seen thousands of times


(Listen to me now..)
And I could list a million things
I love to like about you
But they could all come down to one reason
I could never live without you..



*********************

opssss edisi merembes
sila jangan muntah hijau erkkkkkk......
ngggeeeeeeeeeee


Thursday, June 13, 2013

~A Walk Through Old Malacca~


Salam...

This month, it is really busy for me, travelling with the loved ones!!! My sister in law had come to Kuala Lumpur for her graduation day (congrats sis!) on 11 June 2013 at PWTC. Since she and her husband (abang ipar) were here...We decided to be their tourist guide...Yo-yo oooooo la tu kan...? Ngeeeeeee

After took them around Kuala Lumpur, on 8 June, we took them to Malacca. Well...Malacca is  one of our favorite places ever!

heritage walk, malacca

Well, our first stop was at Dataran Pahlawan Melaka Megamall. Since we have trouble while searched for the parking lot, we decided to park our car in the mall. Luckily, we spent 3 hours shopping!!!  I bought 2 jeans and a t-shirt.. Aiya, jauh nau memancing yea.....^_^



We are so luckily as we wanted to take the pictures with the 'costumed-people'...It is really nice to see them wearing the traditional cloths...I saw 'Spiderman' costume but not ready on that time to snap a picture..Very funny to see the 'Spiderman' around the traditional costume...hehehehehe


st paul, malacca

 a farmosa, malacca
a farmosa, malacca


st paul, malacca
the stadhuys malacca


the stadhuys malacca
jonker street, hard rock malacca





 taming sari malacca



As usual, I must buy fridge magnet for my collections. Huhuhu..We just strolled along the street to see the view of old malacca. My sis in law would like to come again with her children one day. Hope my sis in law and bro in law were enjoyed their trip this time. ^_^


erkkkkk: motip tetiba blogging in English????? English budak sekolah yea....I memang failed in english skit..huhuhuhuhuhu.....


Monday, June 10, 2013

Cara lipat cadar

Cara lipat cadar



Owh, macam gini rupanya...kih kih kih.....Sebab aku main taram je lipat....^_^. Barulah kemas kan???



Thursday, June 6, 2013

Family Day di Port Dickson



salam...

Kali ini percutian bersama family tersayang...Plan asal kami adalah hendak ke Pulau Tioman ...Ayah dah lama berhajat hendak ke sana since 'peristiwa Pulau Pangkor'....Namun terpaksa dibatalkan pun atas alasan tempias "peristiwa Pulau Pangkor'...huhuhuhu. Hati jadi agak bengkek juga la sebab semua persiapan sudah diatur...Cuma tunggu untuk membayar deposit dan enjoy the holiday...Apa boleh buat.....Nanti masuk wishlist tu untuk ke Tioman

Parents aku dah bertolak awal pagi...Masa depa dah sampai sini, aku baru nak bertolak tapi kena singgah sekejap kat tempat kerja. Aduyai....Memang rasa /*-+-*/ sebab yelah tetiba ada isu. So, nak tak nak kene setelkan masalah di tempat kerja. *Padahal dalam hati mmg dah duga isu ni takleh nak setel dalam masa tu juga*

Dekat kul 4 ptg baru bertolak ke Port Dickson.Punyalah dok mencari manalah terletaknya Tiara Beach Resort ni. Takda papan tanda la pula. Nasib pakai GPS (zaman dah berubah) tp papan tandanya lain. Rupanya sudah bertukar nama sebagai BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort. Aisehhhhh..... 


BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort ( Formerly known as Tiara Beach Resort )  
BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort ( Formerly known as Tiara Beach Resort

Sesampai je budak² dah excited...Yelah sementara nak cari penginapan ni dah terbentang nampak panorama kolam terbentang luas. Semua excited! ^_^

Letak bag dan bersiap nak turun kolam...huhuhuhuhuhuhu......Disebabkan tak ambil sekali dengan pakej terjun kolam, so decided la nak tengok rate tiket nih. Sekali...Mak aiiihhhh...Rega tiket mengalahkan Sunway Pyramid..Tambah skit je lagi....ehmmmmm.....

 

Tapi agen dapat belikan kami 2 sesi RM35 seorang..Pejam mata ajelah beli...Lagipun lagi 2jam kolam nak tutup.....Daripada rm55 untuk 2 sesi...Kalau orang luar ( yang tidak menetap di sini) oklah kalau kena beli tiket. Kami yang bermalam di sini pun kena bayar. Ikutkan sebelum BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort take over Tiara Beach ni dulu, harga tiket dewasa dalam rm20 ke rm10. Itu munasabah la jugak kan?


BEST WESTERN Prima Inland Sea Resort ( Formerly known as Tiara Beach Resort )

Bermulalah sesi mandi manda sampai penat.......Overall, bolehla....Sampai keesokkan harinya, budak² specially Hamizan dah dok bertenggek tepi tingkap. Seawal jam 7 pagi dah mengajak pi mandi kolam.....Memangla tertera kolam dibuka seawal jam 8 pagi tapi batang hidung penjaga dan air kolam pun tiada kelihatan dan kedengaran. Dalam pukul 8.30 pagi lebih kurang barulah dibuka. Apalagi selepas sarapan, terjun lagi la mandi sampai gelap........^___^
Aksi Hamizan


Kami check out dalam pukul 3 petang. Round² bandar PD untuk mencari lunch. Kami makan di Cowboy Place. Boleh tahan la makanan dia....Yang best ada tempat untuk bergambar ala² cowboy......Hahahaha...lawak je rasa...... >__<


Selepas makan, kami singgah pula di Muzium Tentera Darat. Tempat wajib singgah kalau ke PD ni. Huhuhuhuhu......

muzium tentera darat


muzium tentera darat

muzium tentera darat
Atok & Hamizan.....


muzium tentera darat, cowboy place


Kami berpisah pulang selepas melawat di Muzium Tentera Darat. Penat dan best! Yang penting, pertalian kekeluargaan dapat dieratkan.^_^



***********************************

Aksi bebudak di Kompleks Sukan Bandar Tasik Selatan sempena cuti sekolah....Memang suka bangat mandi kolam ni........................


Monday, June 3, 2013

Kasut oh kasut...part 2




salam.....

Ok, last entry pasal kasut ni, aku sebut nak cari kasut jenis Jelly Bunny & Monobo....Well, I found it! But the same issues arise...Sob...sob....

Aku gi Jelly Bunny di KLCC. Lokasinya sebelah ISetan. Kali ni pi ngan anak dara aku, si Sara. Alang² baru habis appoinment dengan doktornya, baik aku teruskan hasrat hati mencari kasut plastik nih. And for sure, memang aku dah agak dah...Takde saiz untuk kasut yang aku minat even colors pun...Huwaaa...

Jelly Bunny

Sudahnya, aku ambil warna pink terang dan hijau biru. Tak sure nak described warna apa....For sure aku ambil saiz yang paling besar. Ehmmm..Ingatkan nak rembat sampai 3 pasang.... Tamak woooo...hehehehehehe...Si Sara pun sama request nak kasut tapi takde saiz......Ini kasut untuk wanita je..Hehehehehe...tapi kalau kaki Syasya, muat kut ni.... ^_^

Lepas shopping kasut, lepak bagi Sara makan her fav..Donut salut coklat....comot betul!

*erk...kasut pink sudah kuberikan pada bff aku;Nyzal sebab sakit & tak selesa..kaki besau ade hati mau beli gaks.....padan dengan mukaku*

Monobo

OK, kali ini cari kasut Monobo pula. Disebabkan kasut Syasya pun dah rupa macam belacan, kitaorang cari Monobo plak. Padahal, aku pun nak cari selai untukku.Hehehehehe..Alasan.... Yang ini aku terkejut beruk..Ehhh nasib tak jadi beruk..hahahahaha...Syasya pilih kasut bertumit dan bunga² kecil tuh...Sweet pink je..


Kasut ini ok....Syasya sahaja sudah saiz 7. Dia baru darjah 2 tau...Apatah lagi aku nak berangan kasut cenggini....Dia pun dah saiz 7, aku lagi la kan?? Pendam jelah perasaan nak kasut macam ni...huhuhuhuhuhu....

Aku tengok dia jalan pun macam tak betul je...Hahahahaha...Sudahnya aku suruh dia cari kasut flat.Sonang......

monobo
*hasil carian google*

Tapi patern macam ni pun saiz 6 Syasya baru muat. Sabo ajelah....Dia pilih warna grey bling-bling...Apa saja janji senang nak pakai. Then Sara mulala tarik muka sebab Sara ni memang obses skit kalau pasal kasut.Huhuhuhu...Kalau datang rumah orang ke, pi masjid ke..Janji ada deretan kasut², kompem itu yang dia akan belek dulu. Lokasi kasut MOnobo kat Mines ni, adalah di tingkat 4. Betul² depan Celcom  Blue Cube. Cumanya, kiosknya kecil ajelah.

Then, Monobo ni ada untuk kasut saiz kanak². Masa ni Sara sudah berbunga². Untuk saiz kanak², ada di kiosk tingkat 2. Landmarknya di kedai Anakku. Masa ke sana, saiz untuk Sara pula takde...Sebab limited choice. Dah tarik muka......


***************************Adik pula? ******************************




"Layan makan ais krim lagi sedap mama"

hehehehehehehe