Monday, December 10, 2012

~Jom Makan Buah!!!~

Salam Semua...

Jom..Jom...Siapa yang suka makan buah durian???? Bersempena cuti sekolah, setiap tahun di Putrajaya...Satu karnival jualan buah-buahan tempatan diadakan di Presint 2, Putrajaya bermula pada 7 Disember sehingga 11 Disember 2012 dari jam 10 pagi hingga 10 malam.

 

jom makan buah, putrajaya, musang king
Antara Musang King

Deretan buah-buahan tempatan


Bukan musang king sahaja yang ada, rambutan, langsat, duku, manggis, nangka madu pun ada.Pilih jangan tak pilih.....

jom makan buah, putrajaya, musang king
Cuci mata dulu before makan....
 Sebenarnya, kami nak sampaikan hajat si Sara ni nak makan durian. Ehmmmm, memang sedap. Kami pilih durian D24. Makan baru biji kedua, sudah serender.....Kekenyangan...Dinner kami malam itu adalah durian...heheheheheehe......


Di samping gerai buah-buahan, terdapat juga pelbagai gerai lain seperti taman mini arnab ni.....Masuk adalah percuma.....Geram betul! Memang sangat kiut! ^_^. Semalam ada pertandingan yang dianjurkan oleh Team Arnab Kiut...Hadiahnya adalah arnab... Eii, geram je sebab tak menang....hohohohohoho...FB : ArnabKiut.


jangan picit arnab tuh yea adik....



jom makan buah, putrajaya
sementara nak tunggu vip merasmikan..lepak dulu....
 Aku geram betul tengok tanaman secara hidroponik nih. Sangat releven dengan kehidupan sekarang yang mana rumah sekarang kekurangan tanah. Tetiba teringat cikgu Om  pasal hidroponik nih...Huhuhuhu...Series, rasa macam nak belajar dan praktikkan di rumah.

sangat kreatif kan?
 Lupa nak bagitahu, kami datang dua sesi....Sesi malam dan sesi siang..hahahahhahahaha......Masa mai belah malam tuh, yang Durian Party nih dah tutup and banyak gerai dah tutup pun sebab datang lambat. Maklumlah ada training Sabtu lepas.....

jom makan buah, putrajaya
 Moh kita....makan sepuasnya...Murah la jugak......Tempat pun selesa....Meja, kerusi, kipas dan tempat membasuh tangan (sinki)  ada disediakan...


Macam biasa, aku mesti masuk ke gerai bunga.....Sebab aku memang sangat suka akan bunga orked nih (pengaruh nendaku)....Kalau la di kuarters ku boleh menanam pokok, kompem aku borong orked nih...hehehehehe..... Sudahnya, aku beli sepokok cili padi. Senang nak makan nanti..Petik sajooooo.....

orkid

orkid

Malam tadi, ada lebihan buah durian......Kita buat bubur kacang durian..nyum..nyum...sangat sedap....Sejuk² pun sedap..tetiba teringat ais krim Malaysia yang bubur kacang nih...nyum..nyum...

bubur kacang durian


1 comment:

  1. hehehe... tak jadi p JOM MAKAN BUAH & BBW tp dapat durian n manggis free makan sesorg sampai sendat perut :)

    ReplyDelete