Tuesday, October 23, 2012

.: Genting Highlands ~ part one :.

Sebenarnya, percutian kali ini adalah dirancang dan tidak dirancang..hahahaha..apakah itu? Plan asal nak bermalam di Genting, konon²nya nak mengambil peluang udara nyaman ye ker dan kesejukan malam. Nak booking dah lewat@last minute....Mana lah ada bilik yang kosong. Dapat² time cuti umum pada 16 September. Memang confirm takde bilik yang available. Nak dua bilik plak tuh. Dah dua family. Hehehehehehe. Disebabkan dok bertangguh, kami proceed juga untuk ke Genting eventhough tidak bermalam di sana.

Genting Skyway
Bergambar dahulu sementara parents pi beratur beli tiket genting Skyway....

Genting Skyway

Genting Skyway
Ini dah masuk tahap bosan lah bebudak nih. Q sikit punya panjang; maklumlah cuti umum. Boleh pula main games macam nih. Menjadi ikutan plak dengan budak² yang lain yang berada di sekitarnya.

Genting Skyway
Ok, kereta kebal kabel dah sampai. Jom naik..! Boleh plak masa dah masuk dalam nih, ada photgrapher took our pix. Patut ler masa beratur tuh takde orang nak amik gambar. Rupanya sudah tukar strategi.

Antara posing² dalam kereta kabel. Gayat ke tak...Seronok je budak² nih. Hamizan first time naik ke Genting nih.




Ok, dah sampai....Ambil pix anak² dulu sementara menunggu en suami membeli tiket. Boleh tahan jugak mahal tiket nih. Maklumlah, harga makin meningkat. Nasib ada kad diskaun. Dapatlah diskaun 10% + % mykad army. Untung.....

Ini bukan di London eh.....Ada rezeki, kami akan jejak ke LOndon (real punya). Buat sementara waktu, di Genting pun jadila......hehehehehehehe

Genting Highlands

Bergambar bersama my little 'kembar'; Sara la siapa lagi.......Masa nak masuk ke rumah hantu yang tak takut langsung nih. Ntah apa² ntah. Sara punya pasal, aku turutkan sahaja.


Best ni kalau dapat plushies besar² nih. Pastu menyemak kat rumah kekdahnya. Huhuhuhu. Kat rumah tuh masih ada 20++ plushies; orang bagi dan aku wat. Huhuhuhuhuhuhu

Genting Highlands

Jom main!!! Kalau aku kompem dah gayat. gayat woooo. ekekekekeke.  Sara rileks jer.. tak gayat la tuh....


Genting Highlands

Turn Hamizan plak. Ini pun sorang lagi tak gayat. Nasib tak mewarisi kegayatan aku. Hahahahahahaha


Turn naik flying plane plak. Sara kompem nak partner dengan aku. Seronok ehhhh?


Genting Highlands


Ha...Ini yang paling ditunggu². Naik merry go around. Naik banyak kali pun takpe. Sebab tak perlu nak Q panjang sangat sebab tak berapa ramai sangat orang di Genting.


Genting Highlands




Yang ini.... si Syasya dan Sara sangat teruja specially Syasya. Nasib boleh naik. Dua tiga kali jugaklah naik....Best woooooo....Pusing pusing pusing pusing dan pening.....Hahahahahaha.

Genting Highlands


Lepas pening² main buai laju² tadi, kami masuk ke rumah cokelat nih. Biasalah coklat beryl's  nih. Mahal jugak tapi beli jugak. Hehehehehe. very nice kalau nak bergambar di sini. Sangat colorful... ^____^


Genting Highlands



Genting Highlands

Selepas menunggu hujan berhenti, kami naik ke atas pula. Kali ini ke taman dinasour. Ok, kita posing dulu....
Genting Highlands
Naik boat tour. Paling kelakar masa dalam terowong. terkuajt budak² tetiba kepala dinosour muncul di tengah kegelapan. Hehehehehehehe



Habis boat tour, kami menjelajah sekitar taman. Semputla jugak aku nak naik...Hahhahahahaha...



Bersambung...................
 

Friday, October 12, 2012

.: Rhea's Birthday! :.

Walaupun citer agak basi@lama, aku nak tulis gaks....Minggu terakhir raya, my dua pupu (aku panggil kazen ajelah) ajak datang rumah untuk birthday party anaknya dan akikah sekali; Rhea.

Wah, dengan bau kambing golek...my feberet...mengancam sungguh! Hahahahaha....Apalagi melantak dululah kan..? And terjumpa balik my sekolah dulu, Ema!!! Lama tak jumpa since selepas habis SPM. Agak lama...Mau belas² tahun and of course, Ema still menten cun!

Rhea with auntie Ema!
Yang best kat majlis ni, aku boleh makan kambing golek dengan sedapnya tanpa gangguan sebab tuan rumah telah menyediakan satu slot keras kraftangan untuk kanak² ceria. Very good idea Fhata! I loike!!!!!

kusyuk maaaaa

muat tak pa?

Sudut keras eh kraftangan ini dipantau atau dikelolakan oleh adik Fhata sendiri...hehehehehehe...thanks! And tema majlis ini adalah burung hantu!






cookies pun owl!

see...my handmade!

Fhata, ko tengah cakap apa itu?

ok, get ready semua...kita nak potong kek!





Sebelum memblahkan diri, posing dulu dengan suku sakat exMozac.....hehehehehe....Alamak, photo senget maaaa.....Takpe kan? hehehehehe...


 Masa nak bagi hadiah untuk Rhea, aku pun tak sangka dan memang tak sangka pun yang tema majlis ini adalah burung hantu...hehehehehehehe..... Harap Rhea sangat suka akan bantal owl ni..Senget memang trademark auntie Kin...hehehehehe...poyos jer..

Kalau sesiapa nak order bantal comel ini, leh la jengah kat blog di sini....Hahahahaha..Promote blog sendiri... >__<


Dan paling aku kagum, kami sekeluarga terus balik ke Melaka. On the way ke Melaka tuh, aku nampak bulan besar dan sangat² cantik seperti gambar di bawah. Subhanallah!!!! Terasa macam tengok filem Hocus Pocus... Tinggal lagi takde witch terbang merentasi bulan dengan penyapu buruknya...Ekekekekeke.....

fullmoon

And of couse, Rhea means moon. Dan semua yang berlaku ini adalah kebetulan atau kebetulan? Sila betulkan...Hehehehehe...Anyway, thanks to Fhata dan Adly kerana sudi menjemput kami sekeluarga.....We really enyoy it! ^___^