Tuesday, May 17, 2011

Kisah Janda Yang Sangat Baik....

Ehmm..Ini bukan kisah apa-apa...Nama jer macam gempak tapi tak gempak pun. Kisah lama tapi baru nak update. Busy nyer pasal. Huhuhuhu...

20 April lepas, julung-julungnya company aku nih wat family day. Itulah kisahnya. Cumer tempat di Janda Baik. Waduh...Jalan sudah pusing-pusing, jauh ke atas....Ingat sudah dekat, rupanya jauh lagi. Tak silap aku, ini kali ke -3 aku mai Janda Baik nih......First masa aku bersama bebudak Cepias......Tido semalaman di saner..... Kali kedua bersama family semasa sambutan Hari Raya bersama saper ntah. Wa tak kenai......

close up



aper lah yang dimarahnya tu......

sara pun samer....
So far, boleh la kat AIR TENANG RESORT nih...Dalam broucher macam gempak..tapi biasalah iklan jer lebih..huhuhu...Tempat mandi manda untuk budak - budak bujang leh aar nak terjun bagai.....Yang ada family macam aku nih, alahai...susah wooooooo...Air yang deras dan sangat dalam....Sangat tidak sesuai untuk kana- kanak. Aku always aware jugak.Dah ler pi pada musim hujan, takut- takut tetiba air menderu tiba.....Alhamdulillah, semua selamat.

best berendam kalo time musim panas

perghhhh....sedap-sedap

nak sikit....

tukang masak..
aku tukang makan jer.....
hehheehheehhe

sate pun ade.....

hotdog pun ade
mewah makan ajer....
Kalo ikutkan, banyak aktiviti nak dibuat. Contoh macam sukaneka...Tapi disebabkan ramai yang datang lewat (jauh kut) dan sesat.. Semua aktiviti dibatalkan. Cian anak - anak aku, siap bertanya lagi; biler nak bermain.....Takpelah, next time ok????

makan time again....

action ajer budak-budak nih

sinila paling 'dalam'...huhuhu

along...along......

asik makan jer hamizan nih...
Makan.... mandi..makan...mandi...gitulah kekdahnya.....Plan asal, lepas dari Janda Baik nih, nak menyinggah ke Bukit Tinggi...Masa perjalanan turun, tak sampai 10 minit...anak-anakku sudah berdengkur....Alahai ciannya....Next time jugaklah kita ke sana yea.......

souvenior
Last but not least, adelah jugak souvenior nih......Pulun la jugak aku 5 hari nak menjait tuala -tuala nih....Anyway, we're really enjoyed it.......*wink*

No comments:

Post a Comment