Friday, April 15, 2011

Berhentilaah menjadi TARZAN oppppsss bini tarzan di rumah....

pix from google image

Siapa yang tak pernah tengok citer Tarzan nih? Macam-macam versi pun ada. Sewaktu kecil, cerita Tarzan nih hanya berkisar tentang kehidupannya bersama-sama rakan haiwannya di hutan, tetapi lain pulak kisah Tarzan zaman moden kali nih.

Oklah, siapa yang tak pernah menjadi Tarzan di rumah??Opps...bini Tarzan... Kali nih, tiada rakan - rakan haiwan di hutan sebaliknya anak-anak comel di rumah! hehehehe...Oklah, aku admit...me also sometimes..always be bini tarzan...Bikin malu sahaja pada jiran-jiran bila terjerit-jerit....Anak-anak pulak wat derkkk...Aduh, sampai nak terkeluar biji tekak nih menjerit...Eh..budak-budak nih masih buat tak tahu? Eiii..geramnya...

Kalo ikut psycology, it doesn't worth kita nak yelling pada anak-anak...Sebenarnya, betul..dan sangat betul. Semuanya terpulang kepada ibu bapa sendiri untuk membentuk anak-anak. Cakap memang senang..Tapi macam maner nak hilangkan jeritan tarzan di rumah?

pix from google image



Sebenarnya, biler dok terjerit-jerit macam bini Tarzan nih...Secara tak langsung akan membentuk satu peribadi yang tak berapa molek untuk anak-anak kita. Teknik yang aku guanakan cumer satu ajer. Mudah dan insya allah berkesan jugakla. Sebelum rasa-rasa nak bertukar menjadi bini Tarzan nih...tarik nafas panjang-panjang. Tenangkan diri. Kalo takleh jugak..Pi ler ke tempat lain..Contoh; kita tengok anak-anak syok-syok sepahkan barang lepas kita mengemas di ruang tamu. Masa tuh dah nak rasa nak jer menjerit. Tapi aku just pi ke bilik tidur aku untuk tenangkan diri.

Sebab budak-budak nih, kalo kita jerit kuat macam mana pun, depa wat derkkkk jer..Buat buang air liur jer. hehehehehehe....Biler kiat cakap elok-elok..haaa..leh lak ikut...

Oklah, itu jer. Sajer nak kongsi... "Stop Yelling at me, mum!"


No comments:

Post a Comment