Monday, January 17, 2011

Tinggal Kenangan-part one

Tinggal Kenangan – my last day at JUPEM with TULIP tp taknak ngaku as IMATERA (suck huh?)

Part One
Well, last Wednesday, 28 Dec 2010, seluruh rakyat  Malaysia telah menyaksikan satu perlawanan penentuan akhir Piala Suzuki antara Malaysia vs Indonesia. Kemenangan jatuh kepada Malaysia dengan menang agreget 4-2 walaupun tewas kepada Indonesia. Anyway, congrats! Sebab aper, PM bg cuti free on Friday! Yahuuuuu…….and for me, it becomes on that Thursday was my lasy day @JUPEM memandangkan the next day tuh dapat cuti free.
So, hari Khamis tuh mmg sangat santai..i dunno why…pagi dah sarap terakhir ngan bdk2 opis kat payung depan JUPEM. Melantak la skit nasik lemak buah bidara. As usual, dah almost 2 months aku bersarapan ngan nasik lemak and no wonder my weight gained almost 6 kg!! huwa….




  
Time nih aku tak makanlah..sekadar meneman mereka untuk kali terakhir sebab aku sebenarnya dah melantak nasik lemak kat Restoran Ruslan di Sg Besi  with my beloved hubby before mai keje…huhuhuhu……

Tengok2 jam..almost 10am. So, what keje aper patut..clearkan..copy ker..cut or paste semua..Then around 11 am, Aein ajak pi tengok pameran jualan sempena hari koperasi Felda. Ingatkan dekat, tp not badlah …takdelah jauh sangat..dekat sangatpun takde…even pun sebelah dengan Jupem tp disebabkan tempat tuh di sebelah Jalan Ampang dan kelihatan hujan turun ala2 malu kucing..so jalanlah and sampai ke sana….Sesampai je saner, ehmm…indah iklan daripada mata melihat..alahai…..bajet nak lepak situ 1 jam, round ke situ pun tak sampai 5minit..so small…aku ingatkan macam Penama nyer hari promotion..ehmm….last2 tgk hujan plak makin lebat, takkan nak tunggu situ lak…lagipun rega kaw-kawleh tahan mahal….so decidelah nak ke Jupem balik..tp kali nih ikut  jalan lain lak iaitu Jalan Gurney kalo tak silap aku.

So, this is the best part…either aku rasa malu or kelakar but I think both…hahahahha..gelak dulu…aper nyer jalan cerita aku nih. Jalan punyer jalan, sampailah aku dan Aein di simpang 4 antara jalan menuju Menara Celcom (which we are come from), satu jalan ke arah Jupem/Felda, satu jalan ke arah Jalan Padang Tembak (menuju sahaja) dan satu jalan ke arah stesyen LRT Damai. Bayangkan hujan makin lebat, dah ler pakai uniform putih, aku bagitau si Aein,pi ke arah jalan tuh sambil menunjuk ke arah jalan menuju Jupem. Dia kata itu jalan kita tak penah pi. Sebab aku bajet nak ke bus stop at least takdelah basah sgt biler dapat berteduh. Masa tuh  aku dah di tengah2 trafic light. Nak cross kejar dia..ade plak dua teksi brenti, sambil2 tuh aku jerit…” bukan jalan tuhlah Arin..sinilah!” iskkk..macam org giler aku dok terjerit2 tgh2 divider jalan..seraya pakcik teksi depan aku bukak tingkap lalu berkata “hujan2 lebat gini masih nak marah2 ke dik???”..aiyo…aku sudah malu..bukan marah tp si Aein nih kene cakap kuat dan terang dan jelas gitu….huhuh..last2 aku cakap kat pakcik driver..” ala pakcik, kawan saya tuh sesat jalan”…..hahahha…..memula aku sangat2 heran kenapa Aein sangat2 berkeras yg jalan aku tunjuk tuh dia kata salah dan paling lawak tak penah lalu….padahal every day, pagi dan petang lalu jalan tuh…huhuhuhu

Aku dah berlari ke arah bus stop dah..tgk2 blakang..Aein ikut..huhuhuh…..nak gelak besau aku..kan dah cakap…hahahahahaha…macam maner lah Aein leh pk gitu…so, menunggu lah kitaorg di bus stop tuh untuk diambil before kene belanja ngan bos.




No comments:

Post a Comment