Saturday, January 22, 2011

Happy Birthday To Me........

Alhamdulillh, 21.01.2011 aku genap 32 tahun..takpe,aku tak malu menyatakan aku umurku semuda itu..hahahahhaha...bersyukur sangat dengan limpah rahmatNya..rezeki dan keluarga yang amat penyayang  specially from my beloved hubby yang sangat2 memahami diri ini...cewah..

muffin from Zaem...TQ!



Celebrate awal sehari bersama Zaem sekeluarga..tengs so much for your lovely muffin!!!!! wink..wink...kebetulan malam tuh aku pun wat muffin...sebab dah berjanji ngan orang dan si Sara....

kali nih yang menolongku hanya Sara dan Hamizan.Sbb Syasya adekelas mengaji....
                   
nak merasa ke nak letak coklat cip???

lap meja

Sara dengan penuh tekun

Mmg sangat mencabar imanku  biler Hamizan cuba nak menolong. Tapi so cute biler Hamizan menolongku...huhuhuhuhu.......tapi as usual la..my muffin senget..hohohohohohohohohoh.

dan tak lupa kepada semua yang memberi ucapan ...love you all!!!! muahhhhs

Monday, January 17, 2011

Sara the Supergirl!

16 Januari 2011....tepat jam 1.10 ptg...aku terdengar bunyi debooom...diikuti dengan jeritan Syasya dan tangisan Sara. ehmm aper pulak nih, bisik hati aku...Dah ler aku tengah masak nih...sikit lagi nak makan tengahari. Disebabkan Syasya dah menjerit2 panggil aku..aku pun tinggalkan kejap masakan aku dengan memperlahankan api.

First aku nampak...darah ade di mana-mana.....Memula aku ingat lutut dia berdarah sebab Sara dalam kedudukan meletakkan dagunya di lutut.Aku pun sapulah darah tuh nak tengok teruk mana lutut dia sampai darah terpercik di atas lantai, baju berlumuran darah dan boleh dikatakan seluruh badannya juga ada tompokan darah.

Lepas aku sapu darah dilutut, aku tengok takde ape-ape. Laaa...rupanya dagu dia yg berdarah...Darah still kuar. Maklumlah org kata waktu panas terik nih darah mmg banyak keluar. Kali nih aku tak panik..Tak macam 5 bulan lepas dia kehilangan hujung jari kiri dia. Yus amikkan ubat kuning (ubat luka) dan gouze (ye kut ejaan nih?) dan aku tekap....Sementara aku bersihkan darah dia di badan dia...Yus siapkan amik aper patut dan kejutkan Hamizan. Bak kata Yus, susah2 kita ditimpa musibah...kita bawak ajer semua family ke hospital. Tak perlu susah2kan org...

Memula nak anto ke Resak jer..Tapi sbb hari minggu aku macam tak konfiden.So decided lah pi PPUKM. Hampir sejam menunggu, barulah doc tengok luka dia..ehmmm, dalam juga. Yang penting, rahang dia tak patah. Sbb luka tuh pada daging yang lembut di bawah dagu.

Begitulah nasib si supergirl yang kononnya nak terbang dari pintu grill ke pintu tapi tak kesampaian lalu terjatuh ke bawah dan terkene besi grill....erkkkk....Harap Sara dapat pengajaran...Ye ker???

Harap lepas nih serik lah..(ye ker?)


Dan hari ini, masih lagi ingin membuat aksi2 begitu lagi....dan lagi sekali aku akan jadik Jane, si bini Tarzan.....ehmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...alahai Sara..!

* tengs to Mak Teh Huda  for coming!!! We love you.....

Tinggal Kenangan-part two

Part Two
                Singgah Secret Recipes before makan di Pizza Hut Wangsa Maju. So, servis kat pizza hut sangat slow sbb biler derang sediakan sup dulu..kitaorg dah abis melantak..br nak sampai garlic bread..itupun more than 15 minutes….erkkkkkk..





              So, sbnrnya nak celebrate belated birthday Lincoln and Apis and also my last day at Jupem. Kali nih mmg nekad kut...sebenarnya sangat seronok keje di saner....kalo stress tuh, aku rasa pi maner2 pun stress kalo tak pandai nak kawal. Cuma skrg kene pk utk diri sendiri dan kebajikan keluarga. Kalo dapat better offer, why not kan?


En Irman sapukan cream..yezaaaaaa





            Yang pastinya, Lincoln kene calit dua kali..hahahahah..padan muka!!! satu daripada aku..satu lagi drpd En Irman...hohohohohoh..anyway, best dan seronok keje ngan korang semua...always keep in touch!


* pix coming soon..lembab ler nak upload..my beruk pi main band....
  

Tinggal Kenangan-part one

Tinggal Kenangan – my last day at JUPEM with TULIP tp taknak ngaku as IMATERA (suck huh?)

Part One
Well, last Wednesday, 28 Dec 2010, seluruh rakyat  Malaysia telah menyaksikan satu perlawanan penentuan akhir Piala Suzuki antara Malaysia vs Indonesia. Kemenangan jatuh kepada Malaysia dengan menang agreget 4-2 walaupun tewas kepada Indonesia. Anyway, congrats! Sebab aper, PM bg cuti free on Friday! Yahuuuuu…….and for me, it becomes on that Thursday was my lasy day @JUPEM memandangkan the next day tuh dapat cuti free.
So, hari Khamis tuh mmg sangat santai..i dunno why…pagi dah sarap terakhir ngan bdk2 opis kat payung depan JUPEM. Melantak la skit nasik lemak buah bidara. As usual, dah almost 2 months aku bersarapan ngan nasik lemak and no wonder my weight gained almost 6 kg!! huwa….




  
Time nih aku tak makanlah..sekadar meneman mereka untuk kali terakhir sebab aku sebenarnya dah melantak nasik lemak kat Restoran Ruslan di Sg Besi  with my beloved hubby before mai keje…huhuhuhu……

Tengok2 jam..almost 10am. So, what keje aper patut..clearkan..copy ker..cut or paste semua..Then around 11 am, Aein ajak pi tengok pameran jualan sempena hari koperasi Felda. Ingatkan dekat, tp not badlah …takdelah jauh sangat..dekat sangatpun takde…even pun sebelah dengan Jupem tp disebabkan tempat tuh di sebelah Jalan Ampang dan kelihatan hujan turun ala2 malu kucing..so jalanlah and sampai ke sana….Sesampai je saner, ehmm…indah iklan daripada mata melihat..alahai…..bajet nak lepak situ 1 jam, round ke situ pun tak sampai 5minit..so small…aku ingatkan macam Penama nyer hari promotion..ehmm….last2 tgk hujan plak makin lebat, takkan nak tunggu situ lak…lagipun rega kaw-kawleh tahan mahal….so decidelah nak ke Jupem balik..tp kali nih ikut  jalan lain lak iaitu Jalan Gurney kalo tak silap aku.

So, this is the best part…either aku rasa malu or kelakar but I think both…hahahahha..gelak dulu…aper nyer jalan cerita aku nih. Jalan punyer jalan, sampailah aku dan Aein di simpang 4 antara jalan menuju Menara Celcom (which we are come from), satu jalan ke arah Jupem/Felda, satu jalan ke arah Jalan Padang Tembak (menuju sahaja) dan satu jalan ke arah stesyen LRT Damai. Bayangkan hujan makin lebat, dah ler pakai uniform putih, aku bagitau si Aein,pi ke arah jalan tuh sambil menunjuk ke arah jalan menuju Jupem. Dia kata itu jalan kita tak penah pi. Sebab aku bajet nak ke bus stop at least takdelah basah sgt biler dapat berteduh. Masa tuh  aku dah di tengah2 trafic light. Nak cross kejar dia..ade plak dua teksi brenti, sambil2 tuh aku jerit…” bukan jalan tuhlah Arin..sinilah!” iskkk..macam org giler aku dok terjerit2 tgh2 divider jalan..seraya pakcik teksi depan aku bukak tingkap lalu berkata “hujan2 lebat gini masih nak marah2 ke dik???”..aiyo…aku sudah malu..bukan marah tp si Aein nih kene cakap kuat dan terang dan jelas gitu….huhuh..last2 aku cakap kat pakcik driver..” ala pakcik, kawan saya tuh sesat jalan”…..hahahha…..memula aku sangat2 heran kenapa Aein sangat2 berkeras yg jalan aku tunjuk tuh dia kata salah dan paling lawak tak penah lalu….padahal every day, pagi dan petang lalu jalan tuh…huhuhuhu

Aku dah berlari ke arah bus stop dah..tgk2 blakang..Aein ikut..huhuhuh…..nak gelak besau aku..kan dah cakap…hahahahahaha…macam maner lah Aein leh pk gitu…so, menunggu lah kitaorg di bus stop tuh untuk diambil before kene belanja ngan bos.